ΜΚΟ "Στόχος-Πρόληψη"

Η Πανελλήνια Εταιρεία Πρόληψης για τον Καρκίνο "Στόχος-Πρόληψη" είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, με 5μελές Διοικητικό Συμβούλιο, που ιδρύθηκε το 2008. Η βιωσιμότητα της ΜΚΟ διασφαλίζεται από τα έσοδα της πώλησης των ρούχων της Εκστρατείας "Στόχου", από δωρεές και χορηγίες ιδιωτικών και θεσμικών φορέων.  

Αποστολή της ΜΚΟ "Στόχος-Πρόληψη" είναι η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση του Ελληνικού κοινού για τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης (αυτοεξέταση και μαστογραφία) στον καρκίνο του μαστού.

Κοινός Στόχος η Πρόληψη και η Έγκαιρη Διάγνωση (Αυτοεξέταση & Μαστογραφία)!

Με σύμμαχο την Εκστρατεία "Η Μόδα Βάζει Στόχο τον Καρκίνο του Στήθους" η οποία αποτελεί τη βασική καμπάνια εξεύρεσης πόρων και το κανάλι επικοινωνίας με τις ελληνίδες γυναίκες, ο "Στόχος-Πρόληψη" υλοποιεί παράλληλα με την ενημέρωση και δράσεις προληπτικού ελέγχου του καρκίνου του μαστού.

Τα "Περίπτερα Δωρεάν Εξέτασης & Ενημέρωσης" ταξιδεύουν σε πολλά σημεία της χώρας και σε συνεργασία με Πανεπιστημιακές Ογκολογικές και Χειρουργικές Κλινικές, έχουν εξετάσει δωρεάν μέχρι σήμερα πάνω από 6,000 γυναίκες. Παράλληλα, διανέμεται κάθε φορά ειδικά σχεδιασμένο ενημερωτικό υλικό, έτσι ώστε να παροτρύνει τις γυναίκες της κάθε περιοχής να τα επισκεφτεί και να τις ενημερώσει για τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης (αυτοεξέταση και μαστογραφία).

Το όραμα της ΜΚΟ "Στόχος-Πρόληψη", είναι η δημιουργία ενός Κέντρου Προληπτικού Ελέγχου στο οποίο θα παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες πρόληψης και ενημέρωσης, έγκαιρης διάγνωσης (δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας) και παραπομπής στο σύστημα υγείας για περαιτέρω θεραπεία του καρκίνου του μαστού.

Καρκίνος Μαστού: Ενημερώσου για την αυτοεξέταση και τη μαστογραφία!